Kokemus syömishäiriöstä

Syömishäiriö on yleistyvä, yhteiskunnallinen ja elämän helvetiksi muuttava sairaus. Siitä kuntoutuminen on pitkä ja haasteellinen prosessi paitsi sairastuneelle, myös hänen läheisilleen. Toipuminen vaatii vertaistukea ja yhteistyötä sairastuneen elämään kuuluvien ihmisten ja tahojen kesken. Syö tai itke ja syö -kirja on kaikille heille.

Kun nuori nainen sairastuu syömishäiriöön, se vaikuttaa kaikkeen hänen elämässään. Vuorovaikutusta leimaavat ristiriitaiset tunteet, jotka kärjistyvät erityisesti ruokaan liittyvissä tilanteissa. Kirjassa syömishäiriömaailmaa tarkastellaan kahden kirjoittajan vuoropuheluna. Sairastumisen syyt, seuraukset ja selviytyminen avautuvat syömishäiriöön sairastuneen, terapeutin ja elämänsä takaisin saaneen naisen näkökulmista. Kirjoittajilla on yhteinen, erillinen ja jaettu kokemus syömishäiriöiden kanssa kamppailusta.

Erja Vanhalan ja Sanna Hälvän kirjoittama kirja on myynnissä Jos Oisin Lintu -iltaesityksissä, hintaan 15€.

Esitykset